SuNSin historia

Laiturin rakennusta 1986

Suvisaariston Navigaatioseura perustettiin vuonna 1985. Tuolloin seuran tukikohdan virkaa hoiti työmaaparakki ja kokoontumiset järjestettiin satamassa lähinnä pallogrillin ympärillä. Alusta alkaen navigointitaidot ja niiden ylläpito ovat olleet tärkeä osa seuran toimintaa. Yhdessä tuumin jäsenet kouluttautuivat saaristo- ja rannikkolaivureiksi. Seuranlipussa oleva sekstantti kuvastaa tätä navigointitaitojen tärkeyttä.

Poijun harjakaiset 1990

Ensimmäisenä vuonna satamassa ei ollut omaa laituria seuran veneille, mutta heti seuraavaksi kaudeksi sellainen rakennettiin hartiapankilla betoniponttoneista. Vuonna 1986 seuran lippu nostettiin uuden uutukaiseen salkoon juhlavin menoin.

Vuonna 1988 seuramajaa varten vuokrattiin tontti ja haettiin rakennuslupa. Harjakaisia vietettiin jo 1990 ja majan valmistuttua se nimettiin Poijuksi. Rakennus sai jatkeeksi terassin vuonna 2009. Poijun ylläpito on sujunut omin voimin vuosittain järjestettävissä kunnostustalkoissa.

Suns 15v-juhlat vuonna 1995

Seurassa on perinteisesti vietetty paljon yhteisiä juhlia. Alkuaikoina pikkujouluja vietettiin. Lauttasaaressa Blue Peter -ravintolassa, mutta oman majan valmistuttua tilaisuudet on vietetty Poijussa. Tilaisuuksien luonne on pääsääntöisesti ollut rento.  Pienimuotoisten talkoiden lisäksi kesäisin järjestetään yhteispurjehduksia, joihin osanotto on ollut vaihtelevaa paikasta ja ajasta riippuen.

Yhteispurjehdus Suomenlinnaan vuonna 2004

Espoon kaupunki on uusinut sataman lähes kokonaisuudessaan. Ulkolaitureita tukevat betoniponttonit toimivat nyt myös hyvinä aallonmurtajina. Peräpoijuista on luovuttu kokonaan ja kaikille veneille on nyt järjestetty aisa- tai sivukiinnitys. Laitureilta löytyvät myös sähkö ja vesi.

Seura haluaa toivottaa tervetulleeksi niin uudet, juuri veneilyn aloittaneet harrastajat kuin konkariveneilijätkin! Tapahtumia ja toimintaa on tarjolla kaikille jäsenille kokemuksesta ja venetyypistä riippumatta.

Comments are closed.