Veneiden laituripaikat ja talvisäilytys

Seuran kotisatama on Espoon kaupungin omaisuutta. Seura anoo kesäksi laituripaikat tarpeiden mukaan. Talveksi telakointi pyritään järjestämään kaikille Svinöltä, mutta mikäli tila ei riitä, jaetaan lisäpaikkoja Suomenojalta.

Kesäksi laituripaikka

Satamakapteeni kerää helmi-maaliskuun aikana jäsenten venetiedot ja anoo niiden perusteella paikat Espoon kaupungilta. Seura on saanut yleensä riittävästi paikkoja ja niitä on pystytty antamaan uusille, kesken kauden liittyneille jäsenillekin. Maksu määräytyy venepaikan koon mukaan. Venepaikat ovat vain katsastetuille veneille. Mikäli jäsen laiminlyö veneensä katsastuksen menettää hän myös oikeuden venepaikkaan. Vähintään kaksi vartiointivuoroa kauden aikana kuuluu myös venepaikan haltijan velvollisuuksiin.

Talveksi telakointipaikka

Svinön satama on viime aikoina käynyt ahtaaksi talvella. Mikäli Svinön tila ei riitä, osalle järjestetään telakointipaikka Suomenojalta. Talvitelakointia varten satamakapteenin kanssa tulisi keskustella  veneen suojauksessa käytettävistä rakennelmista, jotta ne varmasti mahtuvat, turvallisuusmääräykset täyttävät ja ovat oikeassa paikassa nostoajankohtaan nähden. Venee pukkin on merkittävä veneen omistajan yhteystiedot (puhelinnumero) tämä siksi että satamassa käyvät kerholaiset voivat suoraan ilmoittaa veneen haltijalle, jos esimerkiksi perssu kaipaa korjausta syysmyrskyn jälkeen.  Talvisäilytyksen aikana veneet eivät saa olla kytkettynä sähköverkkoon kuin akkujen latausta varten. Tällöin virtajohtoo on liitettävä lappu joka kertoo milloin sähköt on kytketty. Kaikki merkitsemättömät säköjohdot irroitetaan, koska ne ovat ilmeinen paloriski.

Yhteisnostot ja talkoot

Keväällä ja syksyllä seura järjestää yleensä yhteisnosto tai –lasku. Paikalle tilataan nosturi ja veneen nostokustannus on suuruusluokkaa 100 euroa. Maksu suoritetaan suoraan käteisellä nosturikuskille. Keväällä päänoston jälkeen muutaman päivän kuluttua  pidetään pukki/mastotalkoot, johon tilataan hiab-nosturi.  Samoihin aikoihin järjestetään myös Poijun ja sen ympäristön siivoustalkoot. Syksyllä pidetään yhteiset pukkitalkoot, jolloin porukalla laitetaan venepukit sopiville paikoille ja yhdessä tuumin irrotetaan mastot purjeveneistä.

Tilaisuudet ovat vapaaehtoisia ja kukin voi nostaa tai laskea veneen haluamaansa aikaan – tästä olisi hyvä kuitenkin etukäteen kertoa satamakapteenille, jotta hän osaa ottaa sen huomioon telakointipaikkoja jaettaessa.

Comments are closed.